Wednesday, April 25, 2012

Supa crema de andive.( chioreesalatcremesuppe)
-3 andive
-1 ceapa
-3 catei de usturoi
-1 cartof
-supa de pui ( cca 250-300 ml )
-100 ml lapte
-sare,piper dupa gust
-ulei masline si o bucatica unt
Preparare: ceapa se caleste in putin ulei de masline si unt cu putina sare,se adauga andivele spalate si taiate,usturoiul,cartoful,se amesteca toate inaca cca 2 minute dupa care se pune supa si laptele,se condimenteaza dupa gust apoi lasam la fiert cca 15 minute.Cand legumele sunt fierte se mixeaza cu un mixer vertical. Supa se mai da la foc pentru 2-3 minute complectand cu condimente.

Pofta buna!
Becri meze - Pork appetizer
Timp de preparare: 40 min

Ingrediente:

1 kg carne de porc,
1 ceapa mijlocie,
1/2 pahar ulei de masline,
5 ardei grasi mici, brinza Feta,
2-3 rosii bine coapte,

1 pahar de vin alb, boabe de bahari(pimento), sare si piper

Mod de preparare:

Se spala foarte bine carnea, dupa ce in prealabil s-a taiat in cubulete. Se caleste bine in tigaie cu ulei. Intr-o oala mica se punem ulei de masline si se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat betisoare. Se adauga carnea si dupa citeva minute se stinge cu vinul. Se pun rosiile rase, sarea, piperul si boabele de bahari(pimento) si se lasa sa fiarba pe foc mic, adaugind putina apa.
Cum e gata, se ia mincarea de pe foc si se adauga brinza Feta in cubulete.

Pofta buna!
Specific: Grecia


Omleta greceasca

Ingrediente

1 lingura de unt
3 oua
1 lingurita de apa
ceasca de branza feta faramitata
sare si piper dupa gust

Preparare

Incalziti untul intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Bateti ouale si apa impreuna, apoi turnati in tigaie. Adaugati branza feta si gatiti, amestecand ocazional ca sa iasa oua jumari. Asezonati cu sare si piper.




Pofta buna!