Friday, April 27, 2012

Vareniki, khinkali


Ingrediente:

- 250 gr. Faina
- 1 ou, 200 gr. brinza telemea
                           sau baranza feta
- o ceasca smintina
- sare, piper, 100 gr. Unt

Mod de preparare:

Se face o coca de taitei din faina, apa, ou si putina sare. Se lasa sa se odihneasca timp de o ora,( asta in cazul in care nu aveti musafiri nepoftiti )apoi se intinde cu sucitorul si se taie aluatul in ce forma doriti( patrat,rotund,dreptunghi). In aceste forme se pune o lingura de brinza rasa, care s-a amestecat cu smintina, sare si piper. Se unesc formele si se lipesc marginile. Acesti coltunasi se pun sa fiarba in apa clocotita si sarata. Se servesc cu unt topit, cu putina smantana,sosuri albe,etc.

Precizare:
  Acest aluat se umple si cu dulceturi,cirese,prune,caise iar dupa fierbere se dau prin pesmet si unt sau se servesc cu sos din fructe mixate proaspat.

POFTA BUNA!

Specific: Rusia



 



Moscova