Blatul
4 oua150 g zahar
300 g faina
6 linguri ulei
1 praf de cop
10 linguri lapte
1 lingurita cu coaja rasa de lamiae
Zeama de la o jumatate de lamiae
Prepareare blat
-
Galbenulsurile se freacă cu
zaharul pana la topirea zaharului se adauga un praf de sare ,zeama de lamaie ,coaja
de lamiae, praful de copt,uleiul ,laptele si se amesteca .- Se adauga faina si se amesteca bine
- Albusurile batute spuma se pun peste aluat amestacand prin rasturnare.
- Intr-o forma de tort unsa si tapetata cu faina punem aluatul.(se poate folosi si hartie de copt)
- La cuptorul bine incis facem flacara mica apoi bagam tava la cop pt cca 40 minute.
- Se face proba cu scobitoarea.
- Blatul cand este rece se taie partea de deasupra, care este un pic mai crescuta ca restul blatului,asta pentru a avea un tort perfect.
- Se insiropeaza cu suc de portocale natural.
Crema
500 g branza de vaci200 g zahar
100 g suc natural de portocale
1 zahar vanilat
1 porocala taiata cubulete
2 cuti de frisca lichida
12 foi de gelatin
- Branza,zaharul si zaharul vanilat se amesteca cca 10 minute apoi se adauga sucul si portocala.
- Frisca batuta foarte bine se adauga in branza.
- Foile de gelatin se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj apoi se aduga in crema.
Pentru
ornat
4 portocale
curatate si taiate feliIn forma in care ati copt blatul se pune folie transparenta.
Se aseaza feliile de portocala pe fundul tavi cat sip e margine.
Adaugati crema si peste creama blatul insiropat.
Se lasa la rece cca 4 ore.
Tortul acesta este racoros si delicios
La aranjarea lui folositi idei cat mai multe si inspirate.
Astept comentariile voastre.
POFTA BUNA !