sos cald
Acest sos este unul dintre cele mai fine sosuri calde.Se aseamana cu maioneza si este un sos de origine franceza,contrar denumiri lui.
Ingrediente:
-125 g unt
-2 gălbenuşuri
-zeama de la ½ lămâie
-sare ,piper
-½ lingurita otet aromat
-o lingură apă
Mod de preparare:
-o lingură apă
Mod de preparare:
Se amestecă bine gălbenuşurile cu apa şi puţină zeamă de lămâie . Apoi, pe bain-marie, se amestecă continuu, se adaugă untul topit,(caldut,nu fierbinte) se amesteca până se îngroaşă,potrivim la gust cu sare,piper,si otet.La primul semn că sosul începe să se taie adaugă o linguriţă de apă rece ca gheaţa (e bine să ai la îndemână un vas cu cuburi de gheaţă, mai ales dacă eşti neexperimentat). Sosul olandez este un sos care se serveşte cald; se păstrează pe bain-marie, dar cu focul stins. Se serveşte la diferite legume fierte (sparanghel, cartofi,telina,conopidă), peşte rasol etc.
Nota: Daca doriti un sos mai lichid,adaugati smantana lichida sau lapte intr-o cantitate foarte mica.
Pentru data viitoare,va pregatesc un sos pentru carne...
POFTA BUNA!