Friday, February 14, 2014

INIMIOARE SALBATICE

Ingrediente bezea :                                        
3 albusuri
un praf sare
100 g zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie

Ingrediente blat :
4 oua
3 linguri apa calduta
100 g zahar
coaja si sucul de la 1/2 de lamaie
180 g faina
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare

Ingrediente umplutura :
3 linguri gem caise
1 lingura zahar brun
1 plic Tort Gelee
200 ml suc de visine
700 g amestec de fructe de padure

Prepararea :
 1) Se deseneaza pe hartia de copt 6 inimioare dupa o forma din plastic sau alt material,de prajitura mai mica.Pentru bezele ,se bate albusul cu sare si suc cu lamaie,cand albusul este tare se adauga zaharul si mai batem pana la topirea zaharului.Compozitia de bezea se pune intr-un sprit si se deseneaza cu ea conturul inimioarelor.Se coc la cuptorul preancalzit la cca 100 grade C aproape 2 ore.
 2) Pentru blat,separam ouale,iar galbenusurile se bat cu apa si cu 1/2 din cantitatea de zahar.Se adauga sucul de lamaie amestecat cu praful de copt si coaja de lamaie.Albusurile se bat cu restul de zahar,se aduga in compozitia de galbenusuri,urmate de faina .Se aseaza compozitia pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace 15 minute la 180 grade.Cand este gata se decupeaza inimioarele cu acelasi sablon de la bezele.Inimioarele se ung cu un strat subtire de gem topit si se lipesc deasupra bezelele.
 3) Se prepara o glazura din Tort Gelee,zahar si suc de visine ( dupa indicatiile de pe plic ).Se adauga fructele si se lasa sa stea cca 10 minute.Se aseaza umplutura in inimioare si se decoreaza cu frunze de  menta.

POFTA BUNA !