Thursday, February 6, 2014

BACON SI OUA IN CUIB ( deliciu pacatos ) SIMPLU DE TOT


Real bacon, wrapped around an egg, on top of a layer of cheese and toast.

 Ingrediente :

oua ( dupa cate persoane sunt) ,branza ( de care doriti ),felii de bacon si bucati din felii de paine.

Intr-o tava cu forme de briose ,imbracati formele cu bacon ,asezati cate o bucata de paine pe fundul formei dupa care puneti putina branza pe fundul acesteia ca mai apoi sa spargeti oul in forma.Sare si piper deasupra .Se da la cuptorul incins cca 7 minute.

Aceste oua minunate se fac in tava cu forme de briose.

I'm pretty sure there is nothing better than that, and nothing more sinfully wonderful than gnawing on pure fried fat, hot off the skillet. Sunt destul de sigura că nu este nimic mai bun decât asta, și nimic mai mult păcătos !


 Povestea din spatele retetei.

Lucrand in bucatarie in Germania,pentru micul dejun,incercam sa improvizez diverse chesti de prima ora .Nemtii sunt foarte greu de convins sa manance altceva in afara de ce stiu ei.Hei dar cu aceste fantastice oua i-am terminat.Veneau in bucatarie dupa mine ca doreau tot mai multe.Asa ca incercati!!!
POFTA BUNA !

TORT CU CREMA DE MARSCAPONE SI CIOCOLATA

Ingrediente blat x 2

3 oua
75 g zahar
80 g faina
5 g bicarbonat ( un varf de lingurita)
un praf de sare

Pentru insiropat :

200 ml espresso
2 linguri cu Amaretto

Ingrediente crema :

1 ciocolata alba
1 ciocolata neagra
100 g zahar pudra
500 g marscapone
3 galbenusuri
400 ml frisca lichida
3 linguri cacao

Prepararea blat ( se face de doua ori aceasta compozitie pentru a avea doua blaturi ) :

 Se incinge cuptoru ( 180 g pentru cine are afisaj ) Se bat ouale cu zaharul se adauga praful de sare ,faina si amidonul.Se toarna intr-o forma de tort ( 28 cm diametru ),unsa si tapetata sau unsa si acoperit fundul cu hartie de copt.se coace cca 30 minute.( Este bina sa si controlati cuptoarele difera de la categorie la alta.).In timp ce se coace primul blat mai pregatim inca odata un aluat pentru cel de al doilea blat.Se scoate si se lasa la racit.Dupa ce este rece se pune un blat pe un platou dupa care punem si cercul de la forma de tort .Se insiropeaza cu cafeaua amestecata cu Amaretto.

Preparare crema :

Ciocolata alba si neagra cu 200 g frisca lichida ,se topesc pe bain marie.Intre timp amestecati marscapone,zahar,cacao si galbenusurile,dupa care adaugati ciocolata moale.Restul de frisca se bate cu mixeru apoi o adaugati in crema .Dupa ce primul blat a fost insiropat adaugati 1/2 din crema,puneti celalat blat insiropat si mai puneti restul de crema ramasa.Pudrati-l cu cacao.

Ornati dupa idea voastra.
Spre deosebire de alte toruri din cicolata ,acesta este foarte usor si pufos.

Pofta buna !