Ingrediente :
3 ouă
150 zahăr150 g ciocolată
3 linguri cacao
100 ml ulei
350 ml lapte
250 - 300 g făină
1 linguriţă praf de copt
o tabletă de ciocolată ȋn bucăţele
Într-un vas, radem cele 150 g de ciocolată, adăugăm zahărul, cacaoa,
făina şi praful de copt şi le amestecăm cu o lingură. Separat, se mixează ouăle
şi se adaugă puţin câte puţin uleiul. La final, turnăm laptele şi amestecăm bine.
Turnăm amestecul de ciocolată peste cel de ouă şi
mixăm la viteză mică până se omogenizează complet. Apoi e momentul ȋn care adăugăm fulgii de
ciocolată şi amestecăm uşor cu o lingură.Intr-o tava de briose pune hartie de briose si umplem formele trei sferturi cu aluat şi introducem tava in cuptorul incins pentru 30 -40 minute.
Sirop de portocale caramelizat.
Intr-o cratita caramelizam 50 g zahar dupa care adugam o portocala curatata si taiata cubulete.Amestecam si lasam sub capac la foc mic pentru 5 minute.acesata compozitie o strecuram prin strecuratoare si cu sosul obtinut insiropam briosele.
Briosele astfel insiropate au o aroma extraordinara care au un simt pentru adevaratele papile gustative.
POFTA BUNA !!!