Tuesday, January 14, 2014

BRIOSE DE CIOCOLATA


Ingrediente :

3 ouă
150 zahăr
150 g ciocolată
3 linguri cacao
100 ml ulei
350 ml lapte
250 - 300 g făină
1 linguriţă praf de copt
o tabletă de ciocolată ȋn bucăţele

Modul de preparare :

  Într-un vas, radem cele 150 g de ciocolată, adăugăm zahărul, cacaoa, făina şi praful de copt şi le amestecăm cu o lingură. Separat, se mixează ouăle şi se adaugă puţin câte puţin uleiul. La final, turnăm laptele  şi amestecăm bine.
  Turnăm amestecul de ciocolată peste cel de ouă şi mixăm la viteză mică până se omogenizează complet. Apoi  e momentul  ȋn care adăugăm fulgii de ciocolată şi amestecăm uşor cu o lingură.
  Intr-o tava de briose pune  hartie de briose si umplem formele trei sferturi cu aluat şi introducem tava in cuptorul incins pentru 30 -40 minute.

  Sirop de portocale caramelizat.
  Intr-o cratita caramelizam 50 g zahar dupa care adugam o portocala curatata si taiata cubulete.Amestecam si lasam sub capac la foc mic pentru 5 minute.acesata compozitie o strecuram prin strecuratoare si cu sosul obtinut insiropam briosele.
  Briosele astfel insiropate au o aroma extraordinara care au un simt pentru adevaratele papile gustative.

 
POFTA BUNA !!!

MASURI IN BUCATARIE INTERNATIONALE



INFORMATIE PENTRU VOI



1/4
cup butter(unt) = 57g
1/3cup of
butter=76g
1/2cup of butter=113g



fulgi de Nuca de cocos 1/8 cup = 10 grams
1/4 cup = 20 grams
1/3 cup = 25 grams
3/8 cup = 30 grams
1/2 cup = 40 grams
5/8 cup = 45 grams
2/3 cup = 50 grams
3/4 cup = 60 grams
7/8 cup = 65 grams
1 cup = 75 grams


Zahar Brun
1/8 cup = 25 grams
1/4 cup = 50 grams
1/3 cup = 65 grams
3/8 cup = 75 grams
1/2 cup = 100 grams
5/8 cup = 125 grams
2/3 cup = 135 grams
3/4 cup = 150 grams
7/8 cup = 175 grams
1 cup = 200 grams


Zahar Alb 1/8 cup = 30 grams
1/4 cup = 55 grams
1/3 cup = 75 grams
3/8 cup = 85 grams
1/2 cup = 115 grams
5/8 cup = 140 grams
2/3 cup = 150 grams
3/4 cup = 170 grams
7/8 cup = 200 grams
1 cup = 225 grams



Unt sau Margarina
1/8 cup = 30 grams
1/4 cup = 55 grams
1/3 cup = 75 grams
3/8 cup = 85 grams
1/2 cup = 115 grams
5/8 cup = 140 grams
2/3 cup = 150 grams
3/4 cup = 170 grams
7/8 cup = 200 grams
1 cup = 225 grams




Nuca de cocos rasa
1/8 cup = 10 grams
1/4 cup = 25 grams
1/3 cup = 35 grams
3/8 cup = 40 grams
1/2 cup = 50 grams
5/8 cup = 60 grams
2/3 cup = 65 grams
3/4 cup = 75 grams
7/8 cup = 85 grams
1 cup = 100 grams



Faina pentru prajituri
1/8 cup = 10 grams
1/4 cup = 20 grams
1/3 cup = 25 grams
3/8 cup = 30 grams
1/2 cup = 50 grams
5/8 cup = 60 grams
2/3 cup = 65 grams
3/4 cup = 70 grams
7/8 cup = 85 grams
1 cup = 95 grams


Migdale 1/8 cup = 20 grams
1/4 cup = 40 grams
1/3 cup = 55 grams
3/8 cup = 65 grams
1/2 cup = 85 grams
5/8 cup = 105 grams
2/3 cup = 110 grams
3/4 cup = 130 grams
7/8 cup = 150 grams
1 cup = 170 grams


Cacao 1/8 cup = 15 grams
1/4 cup = 30 grams
1/3 cup = 40 grams
3/8 cup = 45 grams
1/2 cup = 60 grams
5/8 cup = 70 grams
2/3 cup = 75 grams
3/4 cup = 85 grams
7/8 cup = 100 grams
1 cup = 125 grams



Migdale feliute subtiri
1/8 cup = 10 grams
1/4 cup = 20 grams
1/3 cup = 25 grams
3/8 cup = 30 grams
1/2 cup = 40 grams
5/8 cup = 50 grams
2/3 cup = 55 grams
3/4 cup = 60 grams
7/8 cup = 70 grams
1 cup = 80 grams


Masura lichidelor(teaspoon=lingurita de ceai,tablespoons=lingura de supa) 1/4 teaspoon=1.25ml
1/2 teaspoon=2.5ml
3/4 teaspoon=3.75ml
1 teaspoon=5.0ml
1 1/4 teaspoons=6.25ml
1 1/2 teaspoons=7.5ml
1 3/4 teaspoons=8.75ml
2 teaspoons=10ml
1 tablespoon=15ml
2 tablespoons=30ml
1/4 cup=0.061 l
1/2 cup=0.121 l
3/4 cup=0.181 l
1 cup=0.241 l
1 1/4 cups=0.31 l
1 1/2 cups=0.361 l
2 cups=0.481 l
2 1/2 cups=0.61 l
3 cups=0.721 l
3 1/2 cups=0.841 l
4 cups=0.961 l
4 1/2 cups=1.08 l
5 cups=1.21 l
5 1/2 cups=1.321


 


3/4 dintr-o fractie inseamna ca sunt trei sferturi dintr-un intreg.ex:trei bucati dintr-un cerc de patru bucati, adica 3 sferturi.plzz o funda ca sunt nou.
Fractia este 4/4=intregul 4/4-3/4=1/4


TORT TIRAMISU ( reteta originala )

Ingrediente :

500 g marscapone
100 g zahar pudra
4 galbenusuri
200 g frisca lichida ( nu dulce )
400 g piscoturi
300 ml espresso
2 linguri amaretto
cacao pentru pudrat

Modul de preparare :

  Marscaponele si zaharul se bate cu mixerul,cca 3 minute,apoi se aduga cate un galbenus pana se incorporeaza bine.Continuta sa bateti crema pana se intareste.Frisca batuta se adauga in crema si se mai bate pana se amseteca bine cele doua compoziti.
  Piscoturile se dau usor prin cafeaua amestecata cu amaretto.Pe un platou se pune cercul de la o tava de tort.asezati piscoturile pe platou si pe pereti cercului,puneti o parte din,1/2 crema,inca un rand de piscoturi si restul de crema.Ornati dupa ideea voastra si pe final pudrati cu cacao.
  Este simpul,are un gust perfect.Citez o prietena:"prea italian"

Cateva modele din munca mea.







 
 
 
Foarte important !!!
 
Ai consumat-o de zeci de ori dizolvata in lapte, presarata peste prajituri, adaugata in compozitii de dulciuri, dar cu siguranta nu stiai cat de multe beneficii are pentru sanatate. Vorbim despre pudra de cacao, un ingredient minune pentru mentinerea sanatatii corpului.

Dragii meu vizitatori am fost super socata cand am contastat ca pe internet reteta de tiramisu este in diverse modele dar nu originala.Aceasta reteta este atat de "simpla " atat de " italiana" 

 POFTA BUNA !

SUFLEU DE DOVLECEI CU PASTE

          Ingrediente : ( pt. cca 4 porti )

350 g paste penne
1 dovlecel
2 rosi
2 catei de usturoi
300 grame urda ( sau ricotta )
300 ml smantana
300 ml lapte
4 oua
150 grame cascaval ras
sare si piper
busuioc pentru ornat

           Modul de preparare :
  Pastele se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj,aldente.
  Atentie ! Pastele fainoase nu se clatesc cu apa rece niciodata.
  Dovleceii si rosiile se curata ,se taie felii  groase  de cca 1/2 cm.Se toaca usturoiul.Se amesteca urda ( ricotta ) cu smantana,laptele,ouale,sare si piper.se adauga usturoiul.Se incinge cuptorul la 200 grade C,sau il incalziti cu 10 minute inainte de a face urmatoarea miscare .
  Se amesteca pastele cu feliile  de rosi si de dovlecei,se aseaza intr-o forma unsa si se toarna compozitia de oua dupa care presarati cascavalul ras.se coace la cuptor 30 -45 minute.
  Se presara busuioc si se serveste calda.Este la fel de gustoasa si rece.

POFTA BUNA !