Saturday, January 4, 2014

CLATITE CU BRANZA DE VACI SI SOS DE VANILE LA CUPTOR


Ingrediente:

500 g faina
2 oua
un praf sare
un varf de cutit bicarbonat
3 zahar vanilat
lapte cat cuprinde

 Crema de branza

 Ingrediente :
500 g branza de vaci
200 g zahar
coaja de la o lamiae
scucul de la o jumatate de lamiae
100 g stafide ( tinute cca 4 ore cu apa calduta si 2 linguri de whsky sau coniac)

 
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune faina,ouale,sare,bicarbonatul  si vanilia se amesteca un pic dupa care puneti lapte ,putin cate putin pana ajunge la densitatea corespunzatoare (nici  gros nici subire ).

 
Crema de barinza:
Se amesteca toate ingredientele pana la topirea zaharului.

Se fac clatitele dupa care se umplu cu branza si se impaceteaza  ca un pacetel.Se pun intrun vas termorezistent sau de ceramica,se pune sos de avnilie ( Sos vanile la eticheta “sosuri dulci”)
Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc putin deasupra.

INFORMATIE !!!

Daca va plac clatitele cu branza sarata sau cu cascaval nu puneti in aluat vanile.

 
Nota.
   Coaceti clatitele cu un pic de ulei.Nu se usuc si sunt mult mai gustoase.Daca stiti sa mancati zi de zi nu o sa aveti probleme de la grasimi.
  Am avut placerea sa vad pe mai multe pagini de bucatarie retete de clatite foarte sofisticate incepand asa " puneti faina intr-un vas si faceti gaura la mijloc,in gaura puneti ouale,sarea uleiul "etc...este de rasul curci.
 
Acest desert este adorat de foarte multi prieteni de ai mei .