Monday, February 10, 2014

SUPA CREMA DE CIUPERCI ( Creme der Pilzsuppe )


Ingrediente :
500 g ciuperci
50 g unt
2 linguri ulei
1-2 cepe
1 catel de usturoi
2 linguri faina
100 ml smantana
1 litru supa de pasare
sare, piper

Prepararea:

Se curata, se spala si se toaca ciupercile. Se pune uleiul intr-o cratita de 3 l, se incalzeste si se topeste in el untul. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc. Se adauga ciupercile tocate si se lasa 3-5 minute la foc mare, amestecand sa nu se prinda. Se pune peste ciuperci faina si se amesteca, Se adauga supa si se lasa la fiert cca 10 minute. Se raceste supa de ciuperci si se paseaza, folosind un mixer. Supa de ciuperci pasata se pune din nou pe foc, se adauga sare, piper si smantana,dupa gust.
Se serveste fierbinte cu o lingura ce ciuperci calite.( cateva ciuperci se calesc in unt la foc mare se adauga sare, piper si un varf de cutit cu frunze de busuioc .Ciupercile astea sunt pentru ornat supa )


 

No comments:

Post a Comment