Thursday, April 26, 2012

SUPA DE TOMATE CU AVOCADO PICANT

Supă de tomate cu avocado picant

Aceasta minunata supa se manaca rece
Cca 4 porţi
preparare 30 min. + răcire

2 kg roşii
2 linguri de zahăr brun
1 linguriţă de sare
1 foaie de dafin

Pentru decor:
1 avocado bine copt
1 ceapă roşie mică
Sucul de la o lămaie lime
piper măcinat

Tăiaţi roşile in bucăţi şi amestecaţi cu sarea şi zahărul brun, apoi puneţi amestecul intr-o tigaie cu foaia de dafin. Fierbeţi la foc mic, intr-o oală cu capac, timp de 30 minute.
Amestecaţi conţinutul in oală sau intr-un recipient adanc cu ajutorul blenderului şi apoi treceţi totul printr-o sită. Lăsaţi la rece in frigider timp de cel puţin 3 ore sau peste noapte.
Tăiaţi avocado in jumătate, curăţaţi-l de coajă şi tăiaţi-l in cubuleţe. Amestecaţi cu sucul de lămaie, cu piperul măcinat şi cu ceapa tăiată.
Adăugaţi restul de suc de lămaie la supă. Adăugaţi o lingură din amestecul cu avocado la fiecare porţie.

Cateva secrete: Puteţi prepara această supă deosebită cu roşii şi iarna, dar şi vara, in funcţie de timpul pe care il aveţi la dispoziţie, de sezon şi de cat chef de gătit aveţi. Conservele de roşii conţin roşii bine coapte şi curăţate de coajă şi de multe ori salvează situaţia. Dacă folosiţi roşii proaspete, veţi avea nevoie de ceva mai mult timp, insă rezultatul miraculos este cu totul pe măsura aşteptărilor...
 
POFTA BUNA!
 

No comments:

Post a Comment