Tuesday, January 14, 2014

BRIOSE DE CIOCOLATA


Ingrediente :

3 ouă
150 zahăr
150 g ciocolată
3 linguri cacao
100 ml ulei
350 ml lapte
250 - 300 g făină
1 linguriţă praf de copt
o tabletă de ciocolată ȋn bucăţele

Modul de preparare :

  Într-un vas, radem cele 150 g de ciocolată, adăugăm zahărul, cacaoa, făina şi praful de copt şi le amestecăm cu o lingură. Separat, se mixează ouăle şi se adaugă puţin câte puţin uleiul. La final, turnăm laptele  şi amestecăm bine.
  Turnăm amestecul de ciocolată peste cel de ouă şi mixăm la viteză mică până se omogenizează complet. Apoi  e momentul  ȋn care adăugăm fulgii de ciocolată şi amestecăm uşor cu o lingură.
  Intr-o tava de briose pune  hartie de briose si umplem formele trei sferturi cu aluat şi introducem tava in cuptorul incins pentru 30 -40 minute.

  Sirop de portocale caramelizat.
  Intr-o cratita caramelizam 50 g zahar dupa care adugam o portocala curatata si taiata cubulete.Amestecam si lasam sub capac la foc mic pentru 5 minute.acesata compozitie o strecuram prin strecuratoare si cu sosul obtinut insiropam briosele.
  Briosele astfel insiropate au o aroma extraordinara care au un simt pentru adevaratele papile gustative.

 
POFTA BUNA !!!

No comments:

Post a Comment