Tuesday, January 14, 2014

TORT TIRAMISU ( reteta originala )

Ingrediente :

500 g marscapone
100 g zahar pudra
4 galbenusuri
200 g frisca lichida ( nu dulce )
400 g piscoturi
300 ml espresso
2 linguri amaretto
cacao pentru pudrat

Modul de preparare :

  Marscaponele si zaharul se bate cu mixerul,cca 3 minute,apoi se aduga cate un galbenus pana se incorporeaza bine.Continuta sa bateti crema pana se intareste.Frisca batuta se adauga in crema si se mai bate pana se amseteca bine cele doua compoziti.
  Piscoturile se dau usor prin cafeaua amestecata cu amaretto.Pe un platou se pune cercul de la o tava de tort.asezati piscoturile pe platou si pe pereti cercului,puneti o parte din,1/2 crema,inca un rand de piscoturi si restul de crema.Ornati dupa ideea voastra si pe final pudrati cu cacao.
  Este simpul,are un gust perfect.Citez o prietena:"prea italian"

Cateva modele din munca mea.







 
 
 
Foarte important !!!
 
Ai consumat-o de zeci de ori dizolvata in lapte, presarata peste prajituri, adaugata in compozitii de dulciuri, dar cu siguranta nu stiai cat de multe beneficii are pentru sanatate. Vorbim despre pudra de cacao, un ingredient minune pentru mentinerea sanatatii corpului.

Dragii meu vizitatori am fost super socata cand am contastat ca pe internet reteta de tiramisu este in diverse modele dar nu originala.Aceasta reteta este atat de "simpla " atat de " italiana" 

 POFTA BUNA !

No comments:

Post a Comment