Ingrediente : ( pt. cca 4 porti )
350 g paste penne
1 dovlecel
2 rosi
2 catei de usturoi
300 grame urda ( sau ricotta )
300 ml smantana
300 ml lapte
4 oua
150 grame cascaval ras
sare si piper
busuioc pentru ornat
Modul de preparare :
Pastele se pregatesc conform indicatiilor de pe ambalaj,aldente.
Atentie ! Pastele fainoase nu se clatesc cu apa rece niciodata.
Dovleceii si rosiile se curata ,se taie felii groase de cca 1/2 cm.Se toaca usturoiul.Se amesteca urda ( ricotta ) cu smantana,laptele,ouale,sare si piper.se adauga usturoiul.Se incinge cuptorul la 200 grade C,sau il incalziti cu 10 minute inainte de a face urmatoarea miscare .
Se amesteca pastele cu feliile de rosi si de dovlecei,se aseaza intr-o forma unsa si se toarna compozitia de oua dupa care presarati cascavalul ras.se coace la cuptor 30 -45 minute.
Se presara busuioc si se serveste calda.Este la fel de gustoasa si rece.
POFTA BUNA !
No comments:
Post a Comment