Budinca de orez
Ingrediente
·100 g orez
·4 oua
·150 g zahar
·750-1000 ml lapte
·4 zahar vanilat
·30 g unt
·6 biscuiti
·Un praf de sare
Preparare
Spălați orezul in apa de 2-3 ori.Scurgeti -l bine dupa care il puneti intr-o ala cu cca 100 ml apa ,praful de sare ,vanilia si zaharul.Lasati la fiert pana scade apa apoi adugati in mai multe etape.Se fierbe la foc mic amestecand des in el.Cand bobul se striveste intre degete usor este gata.Se opreste focul si se lasa orezul la racit .Pana atunci ouale cu zaharulse bat pana devin ca o crema.Dupa ce orezul s-a mai racorit ,adaugati,treptat ouale amestecand energic. Incingeti cuptorul la 160 de grade.Turnati orezul în forma/forme unse in prealabil cu unt si pudrate cu biscuiti zdrobiti si introduceti la cuptor pentru 50 de minute.
Timp de preparare 90 minute
porti 6 - 8
Info. Eu am copt in forme mici de ceramica (ca in imagine).Am ornat cu fructe si sos de vanilie.
POFTA BUNA SA AVETI.
Astept comentari de la voi.
Pupici.
No comments:
Post a Comment