Wednesday, February 5, 2014

ARDEI UMPLUT CU SOS DIN LEGUME

Ingrediente pentru ardei :

11-12 ardei gras
0,5 kg carne tocata de vita
3 cepe
2 linguri cu ulei de masline
4-5 linguri cu orez
1 ou
sare ,piper

Ingrediente pentru sos :

1/2 telina
3 morcovi
2 cepe
5-6 ardei capia rosu copt si curatat de coaja si seminte
2 conserve cu rosi cubulete
3 linguri cu ulei de masline
sare,piper

Preparare :

  Ardeiul gras se curata de cotoare si seminte se spala bine. Ceapa se curata se toaca si se caleste cu un varf de lingurita cu sare cca 2 minute.Carnea se amesteca bine cu orezul,oul si ceapa calita.Umpleti ardeiul cu carne apoi asezati in oala.Puneti apa pana trece de ardei , sare si dati la fiert.

  Intre timp pregatim sosul. Telina si morcovul curatate se pun la fiert cu putina sare.Ceapa curatata si taiata se caleste in ulei cca 2 minute se adauga ardeiul copt taiat julien si rosile din cele doua conserve.Se lasa la foc mic.Cand sunt fierte radacinoasele le taiati cubulete si le adaugati in sos,sare piper.Mai dati 2-3 clocote.Il dati deoparte si il mixati intr-un blender sau cu un mixer vertical pana sosul devine foarte cremos adaugati din cand in cand apa din ardeiul care fierbe.

   Cand carnea din ardei este fiarata ,scoateti arediul pe un platou.Din apa de la ardei amestecam sosul din legume pana devine un sos consistent,adica nici subtire nici gros.Daca mai ramane apa o aruncati pentru a pune sosul in oala ca mai apoi sa puneti ardeiul inapoi.Mai lasati cca 5-6 minute la fiert ,la foc mic.

Info !!!
  Este o reteta savuroasa ,usoara si fara adausuri de faina sau agenti de ingroasare.Este indicata si pentru persoanele care tin diverse diete.

POFTA BUNA !


No comments:

Post a Comment