Wednesday, February 5, 2014

TORT MAGIC DE MERE

Ingrediente blat:

 3 oua
75 g zahar
80 g faina
20 g amidon ( un varf de lingurita)
un praf de sare

Ingrediente pentru crema ( prima compozitie ):

500 ml vin rosu demise ( de casa este si mai bun)
5 mere curatate si taiate cubulete
6 linguri zahar brun
un praf de scortisoara
2 plicuri cu gelatina incolora

Ingrediente pentru crema ( compozitia a doua )

500 g marscapone
200 g smantana grasa
coaja de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
100 g zahar pudra
8 blaturi de gelatina

Ingrediente pentru compozitia ornamentala:

4 mere
4 linguri zahar brun
2 plicuri gelatin cu aroma de capsuni

Pentru insiropat :

Un pahar cu suc de mere

Prepareare blat :
Se incinge cuptoru ( 180 g pentru cine are afisaj ) Se bat ouale cu zaharul se adauga praful de sare ,faina si amidonul.Se toarna intr-o forma de tort ( 28 cm diametru ),unsa si tapetata sau unsa si acoperit fundul cu hartie de copt.se coace cca 30 minute.( Este bina sa si controlati cuptoarele difera de la categorie la alta.).Se scoate si se lasa la racit.Dupa ce este rece se pune blatul pe un platou dupa care punem si cercul de la forma de tort .Se insiropeaza cu sucul de mere.

Prepararea primei compoziti :

Merele se pun pe blat .Gelatina se prepara dupa indicatiile de pe plic numai ca in loc de apa puneti vin,apoi scortisoara si zaharul.Se da la foc fara sa fiarba ( atentie ! daca fierbe gelatina isi pierde propietatile ).Cand este gata se pune peste merele de pe blat.

Preparare la a doua compozitie :

Gelatina se prepara conform instructiunilor.Marscapone,smantana,zaharul,coaja si sucul de la lamaie se amesteca bine dupa care se adauga gelatina.Aceasta compozitie se aseaza peste prima compozitie si lasam un pic sa se intareasca.

Prepararea compozitiei ornamentale :

Merele taiate in jumatati (necuratate ),se curata numai de cotoare si se taie feli subtiri apoi se aseaza in forma de evantai pe crema alba cu coaja in sus.Gelatina preparata, dupa indicatiile de pe pic ,se toarna peste mere, acoperindule foarte bine.

Se lasa la frigider cca 3 ore dupa care se scoate cercul de la forma de tort si se orneaza cu fulgi de migdale sau fistic.

POFTA BUNA !!!

Este un tort foarte delicios,foarte racoros incat te aduce intr-o stare ....






Povestea din spatele acestei retete de tort.
  In 31 ianuarie a fost ziua mea de nastere si am avut invitati cu diferite diete sau vegetarieni ,mancatori numai de carne de vita si multe altele. Hei si atunci am zis asa :
Trebuie sa fac in asa fel sa ajung cu mancarea mea pe toate gusturile.Pe langa diverse retete am ajuns si la desert.Deci asa am ajuns sa fac acest tort care a fost savurat de 19 personae cu o placere de nedescris.La fiecare bucatica manacata scoteau diferite note de placere.

 Si asa ajungem la motoul blogului meu.
  Va pup.

No comments:

Post a Comment