UN GUST INCREDIBIL |
500 ml lapte
100 g zahar brun
1 fiola esenta de vanilie ( Dr.Oetker )
4 linguri cu faina
4 galbenusuri
100 g unt
Ingrediente pentru jeleu :
Un borcan de compot de cirese fara samburi ( de la Lidl )
2 pachete gelatina incolora
150 ml vin rosu
20 ml Amaretto.
Prepararea cremei :
Faina ,zaharul si esenta se amesteca apoi se amesteca cu laptele in asa fel sa nu se faca cocoloase.Se pune la foc potrivit sa fiarba,amestecand continu ca sa nu se prinda.Cand este groasa se da deoparte .Se lasa la racit cca 10 minute dupa care se aduga untul se amesteca pana la incorporarea untului .Galbenusurile se adauga unul cate unul amestecam un pic mai repede pana le-am pus pe toate.Se goleste budinca in pahare de desert.
Prepararea jeleului
Peste gelatina se pune sucul de la compot si se lasa 10 minute la inmuiat .Se adauga si ciresele, ( sau visine ),vinul si amaretto .Se da la incalzit pe baie de aburi amestecand incet pana la dizolvarea totala a gelatinei . ( A tentie ! Fierberea distruge gelatina.Se toarna in pahare peste budinca.
Este un deser delicious si pe toate gusturile.
POFTA BUNA !
POFTA BUNA !
No comments:
Post a Comment