Ingrediente:
1 kg burta de porc cu soric1 kg cotlet taranesc afumat
300 ml vin rosu dulce
500 ml supa de oase
o telina
4 morcovi medi
2 patrunjel
1 praz mic
2 cepe cu coaja
patrunjel
Modul de preparare :
Burta se va taia pe soric in forma de patrate pana la carne,aceasta se va unge cu bait, ( facut din 6 lg.ulei,o cana apa calda,sare piper,o jumatate de ardei gras taiat marunt).Burta se va lasa de seara pana dimineata.
Intr-o tava incapatoare punem burta si cotletul ( atentie !cotletul este sarat ),legumele taiate ( ceapa cu coaja cu tot),supa de oase si vinul.Se da tava la cuptorul incins pentru 15 minute la care facem focul mic de tot si o lasam asa cca 2 ore.in acest timp cu o pensula de bucatarie ungem burta din cand in cand cu apa amestecata cu sare( 100 ml apa si o lingurita rasa de sare).Cand este gata in tava trebuie sa nu mai fie lichid,decat legumele coapte.
NOTA !
Este o friptura aromata cu un gust aparte ce te face sa iti doresti mai des.( nu chiar des daca va iubiti silueta).
Friptura se serveste cu garnitura " galuste din paine " ( knödel ), specific Bavariei (le gasiti la eticheta ,"retete germane") si sos brun ( la eticheta "retete germane")Vinul potrivit acestei mancari este un vin roze sec sau nelipsita bere din meniul germanilor.
POFTA BUNA !
No comments:
Post a Comment