Friday, January 3, 2014

SOS BRUN " BRATENSAUCE"


Ingrediente:
  • 4-5 kilograme oase de vită
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 bucată de ţelină
  • 2 -3 cepe mari
  • 50 grame de unt
  • 50 de grame de făină
  • 400 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • Preparare:

    Încingeţi cuptorul la 160 de grade.

    Puneţi oasele de vită într-o tavă şi introduceţi tava la cuptor .Aveţi grijă doar să nu se ardă.
    Până se rumenesc oasele la cuptor, curăţaţi morcovul, pătrunjelul, ţelina,ceapa cu coaja ei ramane. Nu le tocaţi, lăsaţi-le întregi.

    Scoateţi oasele din cuptor şi transferaţi-le într-o oală.

    Adăugaţi legumele,vinul şi 2 litri de apă.
    Fierbeţi la foc mediu, timp de 1 oră, spumănd în primă fază, până când apa scade la jumătate.A

    Trageţi oala de pe foc şi strecuraţi. Aruncaţi legumele şi păstraţi supa.
    Topiţi untul într-o cratiţă
    Adăugaţi făina fara sa o lasati la rumenit.( rumenita nu este sanatoasa la stomac).
    Adăugaţi supă cu un polonic amestecând treptat, până obţineţi un sos cremos.
    Dupa gust ,puneti sare si piper.

    POFTA BUNA!



     

     

     

     

     

     

    No comments:

    Post a Comment