Rulada umpluta cu carnati afumati
Timp de preparare:
1 ora
Ingrediente:
8 felii subtiri de carne de vita a cca 150g fiecareSare, piper proaspat macinat
4 lg. mustar dulce
2 carnati afumati a 100g
4 castraveti murati
30 g. unt topit
150 ml. bere blonda,
¼ l zeama concentrata de legume ( se face din legume fierte cu apa )
100 g.smantana
faina pentru legat sosul
Se spala carnea cu apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie,se sareaza, se pipereaza si se unge pe una din parti cu mustar.Se indeparteaza pielita de pe carnati, care se taie mai intai in doua( pe lat) si pe urma in 4 ( pe lung).Castraveciorii se taie si ei in 4, tot pe lung.Pe fiecare felie de carne unsa cu mustar se aseaza cate 2 fasii de carnati si 2 castraveciori, dupa care se ruleaza.Se fixeaza ruladele cu scobitori si se prajesc,pe rand,in untul incins, intorcandu-le pe toate partile.Se adauga berea si se lasa sa fiarba 5 min. la foc potrivit si pe urma zeama de legume si se lasa sa fiarba incet ,cu capac,45-50min.Se scot ruladele din sos si se tin la cald.Sosul se amesteca cu smantana si cu amidonul sau faina, se mai gusta de sare , piper si mustar si se serveste cu ruladele calde si garnitura de cartofi natur sau piure.
POFTA BUNA !
Si nu uitati,gatiti din inima !
No comments:
Post a Comment